A lélekben nincsenek jó erők és nincsenek gonosz erők.
Csak Erő van. A nagy kérdés az, hogy mire használod az erődet? Vagyis jó ember vagy-e, vagy gonosz?
Tulajdonképpen az öregkor egyik legfontosabb kérdése: elpazaroltad-e butaságokra a kapott erődet, vagy értékes dolgokra fordítottad?
Romboltál vele, vagy építettél?
Vigasztaltál, vagy bánatot okoztál?
Gyógyítottál, vagy megbetegítettél?
Ezt jelenti az ember lelki szabadsága: egyedül tőled függ, hogy mire használod az erődet.
(Popper Péter)

2011. március 2., szerda

DR.Schüssler kutatásai

Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler 1821-ben született az Észak-Németországi Bad falucskában,Oldenburg mellett.Csak eléggé későn, kb. 32 évesen válhatott orvossá.Szíve mindig is a homeopátiáért dobogott, melynek jó maga is kitartó és aktív követője volt. A homeopátiában eltöltött hosszú sikeres éveit követően azonban egyre inkább eltávolodott az információ terápiára épít gyógyítástól és kutatásainak hangsúlyát az“anyagi orvoslásra” fektette. Sok éven át tartó kutatómunkáját követően, valamint az el ődjei (Koch, Virchow, Moleschott, Bunge stb.) által kitaposott sikeres úton továbbhaladva,létrehozta saját gyógyrendszerét, melyet azóta nevével fémjelezvén ismerünk szerte Európában.
Ez a Dr. Schüssler-féle biokémia.Schüssler hosszú évekig vizsgálta az elhalt emberek szöveteit, sejtjeit,és még az elhamvasztottakét is.Felfedezett valami felettébb érdekeset: ugyanis függetlenül attól, hogy éppen kinek a szövetét, sejtjét stb.Vizsgálatának, eredményei egy adott dologban mindig megegyeztek, abban, hogy a beteg illetve elhalt szövetek és sejtek mindig ugyanabból a 12 szervetlen ásványi kötés valamelyikéből mutattak nagyarányú hiányokat. Ebből arra következtetett, hogy ezen anyagoknak létfontosságúaknak (esszenciális) kell lenniük egészségünk szempontjából, s hogy ezek hiánya betegséghez vezet, viszont ugyanezen anyagok pótlása az egészséget eredményezi.

Nincsenek megjegyzések: